Top 5 American TV Series

Αναγνώστες μου επιτέλους αξιώθηκα να ποστάρω! Και όχι μόνο εγώ αλλά αποφάσισα σε κάθε post να φιλοξενώ έναν απο εσάς ο οποίος θα γράφει και αυτός μαζί μου την δικιά του Top 5 λίστα!   Μετά απο άπειρα(!) σχόλια και αμέτρητες ιδέες για λίστες κατέληξα πως το δυναμικό come back πρέπει να εγκαινιάσει η κατηγορία των Top 5 αγαπημένων* αμερικάνικων σειρών(Top 5 American TV Series).  Και αν έχουμε μεγαλώσει με αμερικανιές, ειδικά η δικιά μας η γενιά! Τις μισήσαμε και τις αγαπήσαμε και σίγουρα τις λιώσαμε (εγώ τουλάχιστον!) απο τα εφηβικά χρόνια μέχρι τώρα! Αρχίζω λοιπόν με τη δικιά μου λίστα...αρχικά...

Είναι σίγουρα η πιο έξυπνη κωμική σειρά που έβγαλε η Αμερική! Μ' αρέσει γιατί πρώτη φορά σε αμερικάνικη  σειρά ταυτίστηκα με κάποιο αν όχι όλους τους χαρακτήρες! Με έχω πιάσει να σκέφτομαι ακριβώς όπως ο Ted Mosby και ο Marshall Erickson! Το χιούμορ της είναι σύγχρονο και τα flash back στα 90σ είναι όλα τα λεφτά! Μέχρι στιγμής έχω δεί κάθε κύκλο πάνω 6 φορές και ...spoiler alert...η μαμά είναι στάνταρ η κοπέλα που σκοντάφτει πάνω της ο Ted  στο επεισόδιο με το Saint Patrick's Day! 

Θέλω να πω πως είμαι και εγώ ένα Gilmore κορίτσι! ¨Ηρθε η ώρα να αποκαλύψω πως το Lorelai έχει προκύψει απο τη θεά Lorelai Gilmore (τη μαμά)! Την αγαπώ αυτή τη σειρά, πολλοί λένε πως δέν ήταν κάτι ιδιαίτερο αλλα εγώ λάτρεψα τη δυναμική Lorelai και το στίλ της! Μου έσπαγε τα νεύρα η γιαγιά Emily και ήθελα να σπάσω την οθόνη, και επίσης για όσους την παρακολουθούσαν θέλω να δηλώσω πως μισώ τον Logan αλλά αγαπώ τον Jess!

Δεν υπάρχει έφηβος γεννημένος τη δεκαετία του 80 που να μην έβλεπε φανατικά Beverly! Είναι η σειρά που όντως όλοι αγαπήσαμε και μεγαλώσαμε μαζί! Όταν πρόσφατα είδα ξανά τα επεισόδια διαπίστωσα πώς Ναι είναι τέρμα αμερικανιά και το σενάριο είναι απλά απαράδεκτο κι' όμως το παρακολουθούσαμε! Είχε ίντριγκα, ζευγάρια, πλούτο και ματαιοδοξία, εφηβικές ανησυχίες (και καλά!) και με τους πρωταγωνιστές πήγαμε μαζί απο το λύκειο μέχρι τους γάμους του! Μας άρεσε, παραδεκτείτε το!

Αναμενόμενη επιλογή σίγουρα και σταθερή αξία... Τα Φιλαράκια! Κάθε σ/κ στο star καφεδιά και ατάκες που πλέον ξέρουμε απ' έξω! Αν και προτιμώ πλέον να βλέπω How I met your mother (το έχω δει εξίσου πολύ όσο και τα Φιλαράκια) η σειρά αυτή έχει περάσει στην ιστορία και ήταν σίγουρα η αφορμή για να την αντιγράψουν αντίστοιχες όχι μόνο αμερικάνικες σειρές αλλά μέχρι κ ελληνικές (βλ. Παπακαλιάτης!) 

Δέν το περίμενε κανείς μάλλον να επιλέξω αυτή τη σειρά, ίσως μερικοί δεν τη θυμούνται καν αλλά ήταν αγαπημένη μου όταν ήμουν 15 χρόνων! Υπενθυμίζω πώς οι πρωταγωνιστές (νιάτα τότε) ήταν οι εξής: Scott Wolf , Matthew Fox (αυτός του Lost) Neve Campbell (αυτή του Scream), Lacey ChabertJennifer Love Hewitt (αυτή απο το I know what you did last sumemer)! Πολύ γλυκιά σειρά την έβλεπα και πήγαινε το δάκρυ κορόμηλο!


Και τώρα ο φιλοξενούμενος, γνωστός και ώς Μάριος Εργαλείο ετοίμασε τη δικιά του Top 5 Λίστα για την ίδια κατηγορία...ταραταταν...


Μία απο τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, με πάρα πολλά βραβεία και άριστες γνώμες απο τους κριτικούς, βασισμένη στην ιστορία μιας οικογένειας απο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, της οποίας ο πατέρας, είναι ηγετικό μέλος μιας οργάνωσης μαφίας. Η σειρά αποτελείται απο 6 σεζόν, στις οποίες γινόμαστε μάρτυρες της διαδρομής του μέσα από δυσκολίες, κακές αποφάσεις, προσωπικά διλήμματα και θυσίες, άλλοτε με χιουμοριστικό και άλλοτε με δραματικό τρόπο.


2.How I met Your Mother
Η διήγηση μιας ιστορίας ενός πατέρα στα παιδιά του, σχετικά με το πως γνώρισε τη μαμά τους, όντας νέος στη Νέα Υόρκη στην εποχή που ζούμε τώρα. Μια κλασσικά στημένη αμερικανική κωμωδία, που όμως έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, μέσα απο τις ιδιαίτερες ερμηνείες του -για μένα- εξαιρετικού casting της και των πολύ πολύ έξυπνων καταστάσεων ενός σεναρίου που "δένει" καθ' όλη τη διάρκεια των μέχρι τώρα 6 κύκλων της σειράς.


3.House MD
Η σειρά αποτελείται απο σχετικά αυτοτελή επεισόδια της ζωής ενός αντισυμβατικού γιατρού, σπεσιαλίστα στον  τομέα της διαγνωστικής ιατρικής ο οποίος συνεχώς καταφέρνει να δημιουργεί προβλήματα στον εαυτό του και τους γύρω του. Η σειρά παράλληλα με την προβολή της ιδιαίτερης κοσμοθεωρίας του πρωταγωνιστή, εξελίσσει σιγά σιγά  και τις σχέσεις/αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτού και των υπόλοιπων χαρακτήρων. Η γενικότερη αντίληψη του Dr House για τους ασθενείς, τους ανθρώπους και ο ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο τους αντιμετωπίζει, παραθέτοντας φοβερές  ατάκες βγαλμένες απο φιλοσοφία ή ακόμη και τραγούδια, είναι αυτό που δίνει το κάτι παραπάνω στη σειρά. Έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία, όντας μια εξαίσια κοινωνικοδραματική κωμωδία με πολλά "αναρχικά" στοιχεία.


Σειρά που πραγματεύεται την καθημερινότητα, τις ευκολίες, τις δυσκολίες και την καλοπέραση ενός αμερικανού σταρ, o οποίος έχει έρθει απο τη Νέα Υόρκη και έχει κατακτήσει το Hollydood. Ο Vins λοιπόν με την παρέα του και τον μεγάλο του αδερφό, πρωταγωνιστή παλιάς τηλεοπτικής σειράς και πλέον άνεργο, μένουν όλοι μαζί και ζούν ζωή χαρισάμενη, με μοναδικούς προβληματισμούς το budget της επόμενης ταινίας, η γνώμη του ατζέντη του για τον σκηνοθέτη και η επιλογή της βραδινής ενδυμασίας για το party της Jessica Alba. Στην σειρά εμφανίζονται guest πολύ ηχηρά ονόματα του Los Angeles και της βιομηχανίας του θεάματος όπως scarlet johansson, james cameron, mandy moore, martin scorcesse, matt damon, eminem και πάρα πολλοί άλλοι, υποδυόμενοι τους εαυτούς τους! Η σειρά μέσα απο εκρηκτικούς διαλόγους και ανατρεπτικό σενάριο, δείχνει πως μπορεί η αντρική φιλία να μείνει ακλόνητη απο το χρήμα, τη δόξα και τη φήμη. Έχει χαρακτηριστεί και ως το "αντρικό" sex and the city.

5.Lost
H πασίγνωστη σειρά του abc που κατάφερε για 6 season να μας έχει απορημένος, και ταυτόχρονα καθηλωμένους μέχρι το επόμενο επεισόδιο. Μια εξαιρετικά μυστηριώδης και ανατρεπτική σειρά, του jj Abrams ο οποίος κατάφερε να κάνει τους πάντες να μιλάνε γι αυτήν. Με σενάριο που καταφέρνει να μπλέκει και να ξεμπλέκει διαρκώς τους πολλούς χαρακτήρες της σειράς μεταξύ τους, παρακολουθήσαμε με αγωνία την τύχη των "αγνοούμενων" της oceanic flight 815, στο 'αγνωστο νησί όπου έπεσαν, στον αληθινό κόσμο, ακόμα και ταυτόχρονα Ενίοτε μας μπέρδευε το που και το πότε αλλά στο τέλος πάντα όλα έβγαζαν νόημα. Παρά το αμφιλεγόμενο τέλος της, το οποίο μου φάνηκε πάρα πολύ "λίγο" για μια τέτοια σειρά, η σειρά ήταν και θα είναι
η αγαπημένη πολλών θεατών και κριτικών.

Περιμένω σχόλια και για τις δύο λίστες κ φυσικά τις δικές σας ιδέες!


*Θα ήθελα να σχολιάσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων πως πάντα στις λίστες μου αναφέρομαι ΟΧΙ στα 5 καλύτερα(αν έχει σχέση με μουσική,κινηματογράφο,βιβλία κτλ) αλλά στα 5 πιο αγαπημένα, αυτά που για κάποιο λόγο αγάπησα και μου έμειναν!

11 σχόλια:

Marios είπε...

εεε εγώ τά γραψα αυτά! Yieeeiii!σ

verotronik είπε...

aaa telio bravo bravo kai stou dio!

stellina 8elw na sou pw oti pistevw pws otan megalwsw 8a ginw san th giagia emily! apla gia na 3es!

kai den exw dei how i met your mother...mallon prepei!

Alexandra είπε...

Διαβάζω το blog σου εδώ και καιρό και το φαντάστηκα οτι μπορεί να βλέπεις Gilmore Girls! Είμαι και εγώ τρελή φαν (έχω και τις 7 σεζόν σε dvd). Αγαπάω πολύ Lorelai/Rory,Sookie,Luke αλλά και Logan!

Reaction είπε...

Gilmore girls me xilia!!!!tha uparxoun vevaia k alloi po utha poun...One tree hill...California teens....etc...sumfono me auta pou eipes!edo logo paliou kollimatos vlpeo kai to neo bevelry hills!

Theo είπε...

Na prostheso kai go ta dika mou:

5: How I Met Your Mother
4: True Blood/House MD
3: The X-Files/Supernatural
2: Dexter
1: Lost

Honorable Mentions: Twin Peaks (To aristourgima tou David Lynch! Kalo, alla ligo kai de teleiose pote...), Six Feet Under (xenythousa gia na to vlepo sto Star alla den eida pote pos teleiose, to ho katevasei omos!), Malcolm In The Middle.

a_dreamer είπε...

egw mono to How i met your mother kai to house md 3erw ta alla oxi k eidika t beverly hills dn eixa genni8ei kan tote t 96 genni8ika kai t gilmore girls otan paizotan stn ellada imoun mikri, epetrepse m n sou pw t diko m top 5
1.Doctor Who
2.Castle
3.Bones
4.Ncis
5.Heroes
3 sta 5 einai astunomika.

Joan είπε...

το how i met your mother ειναι οντως πολυ αστειο!! αλλα τα φιλαρακια ειναι διαχρονικο!

Dimitri Zafiriou είπε...

adorable....it's summer time...it's movie time...

Harija είπε...

Neat post... and you have an amazing blog – wanna follow each other!
My Lyfe ; My Story

Gaby de Modacapital είπε...

Great post! I love Lost! :)
Kisses!

Hélène Marie Jeanne είπε...

8elw na sou pw oti hmoun erwteumenh me gilmore girls!!!makari na tan etsi h efhvikh mou zwh :P
sopranos epishs skizei kai to HIMYM einai kalo alla den mporw na pw oti exw krathsei th koilia mou apo ta gelia, opws me ta filarakia!! :)