Top 5 most overplayed movies on tv, that you always enjoy watching!

Bloggers ενωμένοι ποτέ νικημένοι λέει μια φίλη μου και μάλλον έχει δίκιο, γιατί καθώς συζητούσα με την υπερ-faboulous φίλη blogger Veronika - Blame it on the Boogie μήπως βρούμε μια Τop 5 λίστα να γράψουμε μαζί, έριξε μια φοβερή ιδέα για τις ταινίες που όλοι βλέπουμε και ξαναβλέπουμε όσες φορές και αν παιχτούν στην τηλεόραση! Έτσι λοιπόν προέκυψε και ο τίτλος...Top 5 most overplayed movies on tv, that you always enjoy watching! Η κατηγορία αυτή θα μπορούσε να ονομάζεται και ταινίες που αγαπάμε να μισούμε καθώς κάθε φορά που βλέπαμε να πέφτει το τρέιλερ σε ελληνικό κανάλι για Κυριακή μεσημέρι (ή όσοι θυμούνται, παλιότερα για Σάββατο βράδυ) σίγουρα ξεφυσούσαμε φωνάζοντας...''Μα καλά πάλι αυτό έχει να δούμε?'' ..και όμως με ένα ανεξήγητο τρόπο όλοι μας καταλήγαμε να το βλέπουμε ευχάριστα! Μην περιμένετε εκπλήξεις λοιπόν σε αυτές τις λίστες καθώς οι ταινίες που ακολουθούν, μάλλον είναι οι πλέον αναμενόμενες!

Veronika go...

1. Η μεγάλη των μπάτσων σχολή - Police Academy (1984-  )
Ντάξει κλασσική καλτιά με μεγάλη δόση αμερικάνικου χιούμορ, αν το λες χιούμορ, που παρόλα αυτά δεν εμποδίζει κανένα κανάλι στο να επιμένει να την παίζει συχνά πυκνά. Ίσως βέβαια τα 7 επεισόδια να διευκολύνουν το γεγονός ότι δεν είναι μόνο μια ταινία, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στην πρώτη και στην πέμπτη (εκεί που απαγάγουν των κομαντάντ Λασσαρντ). Το στόρυ σε όλες απλό, ένα τσούρμο αμερικανάκια πάσης φύσης μπαίνουν στην ακαδημία της αστυνομίας και από εκεί και πέρα καλούνται να προστατεύσουν τους δρόμους του Λ.Α. Αγαπημένο σημείο…το Μπλε Στρείδι…το γκέι μπαρ με προτίμηση στο τάνγκο, που στέλνει ο (λουτάνετ) Μαχόνι όσους δε συμπαθεί! Πάρε μια γεύση http://www.youtube.com/watch?v=jo3m2ATiomY.

Τα σίκουελ της Γαλάζιας Λίμνης έχει μεγαλύτερη προτίμηση μάλλον λόγω του γεγονότος ότι πρωταγωνιστεί η Μπρουκ Σιλντς στα μικράτα της. Δύο παιδάκια που από την πρώτη ταινία έχουν ναυαγήσει (υπήρχαν κ γονείς στην πρώτη) σε ένα ερημονήσι προσπαθούν να επιβιώσουν από ιθαγενείς/ πολιτισμένους ανθρώπους/ φίδια/ τέρατα/ δράκους. Βέβαια πρέπει να παραδεχτώ πως έχει υπέροχα εξωτικά πλάνα η συγκεκριμένη ταινία, αλλά πλέον μου προκαλεί υπνηλία.

Η πρώτη ταινία συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και του κοινού. Το σενάριο; Πιτσιρικάς μένει μόνος τις ημέρες των Χριστουγέννων διότι η οικογένειά του που έφυγε ταξίδι των ξέχασε πίσω και τότε καλείτε να προστατεύσει το σπίτι του από διαρρήκτες. Έχω να πω ότι το σενάριο αυτό για μια ελληνική οικογένεια αποτελεί  ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ή   φ α ν τ α σ ί α, ποια ελληνίδα μάνα θα ξεχνούσε το παιδί της; ΚΑΜΙΑ! Και να το ξεχνούσε θα πλάκωνε όλο το υπόλοιπο σόι και τότε η ταινία θα γινόταν θρίλερ. Μπορεί το σενάριο να πάσχει και ένας 7χρονος να σκαρώνει χίλια δύο πράγματα για να απωθήσει τους διαρρήκτες από το σπίτι,  αλλά ναι οκ, πλάκα έχει, αρκεί να μην την παίζει το κατακαλόκαιρο την ταινία, γιατί είναι χριστουγεννιάτικη..ακούτεεεε;

Ο Μίστερ Μι(γι)άκι και ο Ντάνιελ Σον μας παρέχουν μαθήματα καράτε! Ο Μίστερ Μι(γι)άκι βρίσκει των Ντάνιελ Σον – τη μέγιστη φλωρούμπα – και του μαθαίνει πώς να κίκινγκ άσις ή κοινώς να δέρνει κόσμο και ντουνιά! Αλλά του υπενθυμίζει να το κάνει πάντα με σύνεση και ηρεμία (γουόξ ίιιιιν….γουόξ άααααουτ!). Να σας υπενθυμίσω ότι ο δάσκαλος ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχος, έπιανει μύγες στον αέρα με τσοπστικς!

Με κάποιες μικρές πινελιές σουρεαλισμού, τη συγκεκριμένη ταινία την βλέπουμε μέσα από τα μάτια ενός πιτσιρικά, για την ακρίβεια η διήγηση ξεκινά από τότε που ήταν έμβρυο …ναι από τον ίδιο. Στην δεύτερη βέβαια προστίθεται και μια μπέμπα. Κομπλέ η οικογένεια. Το στόρυ δεν το λες δυνατό, ίσως βασίζεται πιο πολύ στις ατάκες. Εγκυμονούσα γνωρίζει και τα φτιάχνει με τον ταξιτζή που την πάει στο νοσοκομείο να ξεγεννήσει και στη συνέχει προβάλει την καθημερινότητα τους. Στη δεύτερη ταινία αυτός γίνεται πιλότος …τι να πεις;

Και για κονκλούζιον θα προσθέσω τις ταινίες που έχουν παιχτεί λίγο λιγότερο είτε γιατί είναι πιο καινούργιες, είτε για κάποιο λόγο ξεχάστηκαν τα τελευταία χρόνια. Ξεκινάω από τις παλιότερες: Τρελές Σφαίρες, Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά, Γκούνις, η σεξωγήινη, Ρόμποκοπ, Ρόκυ, Άρωμα Γυναίκας, Αληθινά Ψέματα, Τζουράσικ Παρκ κτλ. Και οι πιο καινούργιες είναι: ο άρχοντας των δαχτυλιδιών, οι άντρες με τα μαύρα, οι Άγγελοι του Τσάρλι 1, Αμελί, ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας, Chocolat (σαν πολύ λιγούρηδες είναι το ελληνικό κοινό), Μάτριξ κτλ.


My TOP 5

Αχ αυτή η ταινία πάντα με συγκινεί! Μου θυμίζει τον παιδικό μου φίλο (χωρίς τη δυσάρεστη εξέλιξη στο φινάλε!) και ακόμα θυμάμαι να σχολιάζουμε την ταινία με τη κοριτσοπαρέα στο Δημοτικό , την πρώτη φορά που την είδαμε! Αν και έχω δει και το  σίκουελ ,My girl 2, δεν φτάνει ούτε στο μισό την πρώτη ταινία, είναι απλά αδιάφορο!

Εντάξει αυτή η ταινία είναι απλά επική! Δεν παίζει να βαρεθώ ποτέ να τη βλέπω! Τι έρωτα είχαμε τότε με τον Daniel son! Είναι απλά αξεπέραστη, όσες συνέχειες και αν βγήκαν μετά είτε με τον Daniel είτε με ανερχόμενες τότε ηθοποιούς, το πρώτο φινάλε θα είναι πάντα στις καρδιές όλων μας ως το πιο αγαπημένο! Ας παραδεχτούμε όλοι πως έχουμε δοκιμάσει μόνοι σπίτι μας να κάνουμε την τελευταία φιγούρα με την οποία Daniel Larusso ξεσκίζει τον Johnny Lawrence!!!!

Την αγαπώ απλά! 4 αγόρια, ένας πολύ όμορφος για να τον χαζεύεις ως teenager, λίγο μυστήριο όσο άντεχες για την ηλικία και πολύ κλάμα ρε παιδί μου! Και φυσικά ένα τραγούδι που το λατρεύουμε όλοι μας φανατικά!Στο τσάκ είμαι να πατήσω download!

Σίγουρα ο Robin Williams έχει στοιχειώσει τα παιδικά μου χρόνια! Όπως και να'χει αυτή η ταινία όσες φορές και να παίξει πάντα με συγκινεί. Κάποια στιγμή νομίζω την είχα νοικιάσει και σε dvd να την δω, οπότε μπορείτε να καταλάβετε για τί επίπεδα καψίματος μιλάμε! Το mega πάντως μου έφτιαχνε τις Κυριακές μου!

To 1993 λοιπόν είχα δει στο σινεμά το Free Willy...περιττό να πω πως είχα ερωτευτεί τον πρωταγωνιστή Jason JamesRichte! Κλασσικό πρότυπο teenager: αλητάκος με οικογενειακά δράματα να τον βασανίζουν αλλά και με καλή καρδιά και αισθήματα! Τι άλλο θέλει ένα 15χρονο?  Όποτε βάζει το mega την ταινία, είμαι έτοιμη στην οθόνη να δω την πιο διάσημη φάλαινα σε όλο το κόσμο! 


Δυσκολεύτηκα πολύ να διαλέξω ταινίες γιατί οι περισσότερες, αν όχι όλες, είναι παιδικές και δεν ήθελα να βάλω τις πιο αγαπημένες μου παιδικές ταινίες (εξάλλου έχω ήδη κάνει αυτή τη λίστα). Είναι δύσκολο πάντως να ξεχωρίσεις πολλές από αυτές. Έτσι για την ιστορία σας θυμίζω πως τα ελληνικά κανάλια και κυρίως το mega κατά καιρούς μας έχει ψυχαγωγήσει με ταινιάρες όπως τα Look who's talking, Tρελές Αδελφές_Sister Act, H σεξωγήινη_My step mother is an aline, Honey I shrunk the kids,  και πολλές πολλές άλλες! Πάντως το συμπέρασμα είναι πως οι δεκαετίες του '80 και '90 είχαν να δώσουν πολλά στις νεότερες γενιές!

Περιμένω λοιπόν τις δικές σας παρατηρήσεις για ότι ξεχάσαμε και δεν σχολιάσαμε! Μην ξεχνάτε πως αν έχετε κάποια καλή ιδέα για ΤΟΠ 5 λίστες , στείλτε μου ένα mail και θα τη γράψουμε μαζί!

Veronika Ευχαριστώ για την έμπνευση και τη παρέα!

8 σχόλια:

Alexandra είπε...

To My girl είναι αριστούργημα για εμένα. Όσες φορές και να το δω,μου αφήνει πάντα τα ίδια ανάμεικτα συναισθήματα με την πρώτη φορά. Περιττό να γράψω για το υπέροχο soundtrack.

Οι 2 αγαπημένες μου overplayed ταινίες είναι το : Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας (You've got mail-1998) και το One Fine Day (1996).

Hélène Marie Jeanne είπε...

You ve got mail! ^^ 40 fores!! Charlie's angels, thn tainia ths Lohan me ta diduma, otan htan akoma pitsiriki, harry potter 1, oi atsides (h tainia me to pontikaki!), hli8ios kai panhli8ios (to 2? - den eimai sigourh) kai fusika de sxoliazw gia periodous pasxa kai x-mas!!!

Giorgis είπε...

molis anakalipsa to blog sou kai exw en8usiastei...latreuw tis tainies epishs an kai o xronos den mu to epitrepei.

Dimitri Zafiriou είπε...

i totally agree....we have seen so much times these movies!But we love them and i remember how much i was enjoying these when i was a child..

Lalala είπε...

Δεν υπάρχει άνθρωπος να μην έχει δεί αυτές τις ταινίες, σταθερή αξία!!! *Sexo-γήινη I LOVE-πολύ γέλιο....(απο αυτές που έχεις παραθέσει στο τέλος!!!!!!

Debora είπε...

Hi Honey!!! If you Like Fashion, Food and Lifestyle come to visit my blog http://glamorouscircusblog.blogspot.com and if you like it..follow me I will !!! xoxo
Debora

Fabrizia Spinelli είπε...

I really enjoyed this post! Sounds good!

Fox House giveaway on my blog!
Take a look and if you like follow me, I’ll be waiting for you: Cosa mi metto???

bybestyle είπε...

i love your blog! i hope you can visit mine:)